Stoppen met roken

Nieuws

Sigaretten alleen op doktersrecept in IJsland
In IJsland heeft de minister van gezondheid aldaar een omstreden plan gepresenteerd om roken zover mogelijk uit te bannen. Pas als de huisarts vaststelt dat iemand werkelijk verslaafd is kan diegene onder voorwaarden een recept krijgen waarmee bij de apotheek sigaretten kunnen worden gekocht. Het initiatief maakt deel uit van een reeks van maatregelen die de sigaret binnen een periode van 10 jaar volledig uit moet bannen in IJsland.
Van de huisarts wordt verlangd dat deze de “patiĆ«nt” actief begeleid bij het stoppen met roken. De IJslandse minister Siv Fridleifsdottir meent dat met de uitvoering van dit plan het aantal rokers en meerokers fors verlaagd zal worden. Volgens de IJslandse media is de kans vrij groot dat het voorstel zal worden uitgevoerd.
Een positief punt voor de verstokte rokers is wel dat de prijs van een pakje sigaretten fors lager zal worden. De minister geeft aan dat de mensen die een recept voor sigaretten krijgen de diagnose “verslaafde” krijgen. Het heffen van belastingen op verslavende middelen vindt hij niet wenselijk.
(Visited 14 times, 1 visits today)

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Direct Champix bestellen